Fațetele dentare

- stomatolog Constanta

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele sunt cea mai avansată tehnică pentru restaurarea estetică a dinților afectați de fracturi, cavități, ciobire, decolorare etc. Fațetele dentare din ceramică sunt că niște „huse” subțiri care se aplică pe partea din față a dinților. În funcție de starea clinică a pacientului, se recomandă fatetarea a 6 până la 8 dinți.

Cazurile în care se recomandă tratamentul cu fațete dentare

Spațiile interdentare, decolorarea, dinții de formă și dimensiuni neestetice, înghesuirea minoră a dinților modifică aspectul natural al zâmbetului tău; în astfel de cazuri, tratamentul cu fațete este recomandat.

Tipuri de fațete dentare

Există două tipuri de fațete: minim invazive/no-prep și cele clasice.

1. Fațete minim invasive/no-prep

Sunt cunoscute sub diverse denumiri: Fațete ceramice fără preparare dentară, fațete ceramice “no-prep”, fațete Lumineers. Acestea sunt preferate de pacienți și de medicii stomatologi din întreaga lume datorită caracteristicilor lor remarcabile:

  • tratamentul minim invaziv, dat fiind faptul că, în majoritatea cazurilor nu este necesară șlefuirea dinților, asigurând astfel conservarea structurii dinților, precum și reversibilitatea tratamentului (fațetele pot fi îndepărtate ulterior);

  • datorită materialului, structurii foarte subțiri, culorii și a tehnicilor de aplicare, restabilesc aspectul natural al zâmbetului tău;

  • nu există reacții alergice din cauza compatibilității biologice a ceramicii dentare;
  • vor rezistă la majoritatea forțelor aplicate acestora printr-o dietă normală;
  • longevitatea lor de peste 10 ani este puternic influențată de obiceiurile tale alimentare, de igiena dentară și de vizitele periodice la cabinetul doctorului stomatolog (se recomandă un control la fiecare 6 luni).

2. Fațetele dentare clasice

  • ele sunt cunoscute sub diverse denumiri: fațete ceramice cu preparare dentară sau fațete de porțelan;
  • caracteristicile lor estetice și structurale sunt similare cu cele ale fațetelor minim invazive;
  • acestea sunt utilizate atunci când starea clinică a pacientului necesită preparația dinților.

Tratamentul cu fațete dentare – rezultatul dorit este garantat !

Ești gata să zâmbești?