Clinici stomatologice Dr. Petru
Sigur cu Fixo

Implanturi dentare și proteză dentară fixă, planificare 100% digitală

Implanturi dentare & dinți protetici 100% planificați digital pentru întreaga gură

Ce reprezintă Clinica Dr. Petru?

Echipa Clinicilor stomatologice Dr. Petru

Clinica Dr. Petru este o rețea de clinici specializate în servicii medicale dentare de înaltă calitate. Suntem o echipă multidisciplinară cu mii de implanturi dentare inserate pacienților noștri. Cei 20 de ani de experiență reprezintă garanția serviciilor de stomatologie oferite pacienților noștri.
Echipa noastră este formată din medici stomatologi cu competențe în diverse specialități, asistente medicale cu experiență, coordonatori atenți la detalii, designeri și tehnicieni cu expertiză vastă în domeniu.
La Clinicile Dr. Petru, ne concentrăm pe soluții complete pentru reabilitarea orală. Folosim o tehnică de inserare a implanturilor ghidată complet digital (care ne permite să oferim implanturi și dinți ficși într-o oră sau chiar mai puțin) și tehnica clasică, pentru fiecare anatomie. În 99% din cazurile care necesită aceste proceduri, putem oferi rezultatele dorite într-un timp record. Aceasta este o abordare modernă și precisă pentru reabilitarea totală a danturii, utilizând tehnicile precum „all-on-4″ sau “all-on-6”.

Ce este ghidajul computerizat?

Ghidajul computerizat sau tehnica de chirugie ghidată înseamnă realizarea întregului proces pre-operator cu ajutorul tehnologiei digitale. Pacientul este scanat intra-oral, apoi operația sa este planificată digital, evitând abaterile existente în chirugia convențională. Această tehnică ne ajută la inserarea implanturilor în condiții de SIGURANȚĂ și la evitarea zonelor delicate, cum ar fi nervii, sinusurile sau vasele de sânge.

De ce este reabilitarea orală completă cu implanturi dentare mai bună decât utilizarea protezelor dentare?

Protezele dentare mobile și mobilizabile necesită scoaterea lor în timpul nopții, fiind incomode și având potențialul de a cauza contracția țesutului osos în cazul unei utilizări pe termen lung. Clinica Dr. Petru vă propune o soluție alternativă prin reabilitarea completă a arcadei folosind implanturi dentare. Această soluție este permanentă, eliminând astfel problemele asociate cu contracția osoasă și afecțiunile gingivale pe termen lung, începând de la momentul intervenției chirurgicale.

dr petru before - stomatolog Constantadr petru after - stomatolog Constanta

Ce este chirurgia ghidată complet?

Soluția avansată și personalizată, oferită de Clinica Dr. Petru, constă într-o intervenție chirurgicală ghidată complet. Această procedură utilizează ghiduri digitale imprimate 3D, create personalizat pentru fiecare pacient, împreună cu un soft de proiectare specializat și un portofoliu de date digitale obținute în timpul evaluării clinice complete. Prin intermediul acestei tehnologii avansate, implanturile dentare pot fi poziționate cu o precizie de 100 de microni față de planul stabilit inițial.

Ce garanții oferiți?

Pentru a asigura valabilitatea garanțiilor, oferim o garanție biologică de 3 ani și o garanție mecanică de 5 ani. Este important să participați la programările periodice de întreținere, cel puțin o dată la fiecare 6 luni de la data operației. Pentru aceste programări de întreținere, se aplică o taxă de 250 RON fiecare.

Oferiți servicii „all-on-4” sau „all-on-6”?

Realizăm restaurări complete ale danturii prin procedurile „all-on-4” și „all-on-6”.

Cât durează întregul proces?

De la acceptarea cazului în programul Clinicilor Dr. Petru și până la montarea lucrării protetice finale timpul necesar este de 16 săptămâni. Fiecare caz poate fi tratat separat.

tbi bank dr petru - stomatolog Constanta

Din ce sunt făcute coroanele dentare (dinții)?

Coroanele dentare sunt realizate din material ceramic, polimeri sau oxid de zirconiu.

Ce se întâmplă la evaluarea mea clinică gratuită?

La evaluarea clinică gratuită, veți avea o întâlnire cu un medic specialist, care va dura aproximativ 60 de minute. În timpul acestei întâlniri, veți analiza împreună cu medicul scanările CBCT (Computer Tomografie cu Raze X), scanările intraorale și fotografiile faciale. Aceste date vor fi utilizate pentru a analiza tabloul clinic și prezentarea unui plan de tratament în cazul îndeplinirii tuturor protocoalelor specifice „all-on-4” și „all-on-6”. Dacă pacientul este eligibil protocalelor „all-on-4” și „all-on-6” va urma etapa de prezentare a costurilor necesare realizării intervenției.

Dacă am diabet de tip 2, pot fi tratat?

Dacă aveți diabet de tip 2 și acesta este sub control, sunteți eligibil pentru tratament. Pentru a confirma că diabetul dumneavoastră este sub control, vom solicita rezultatele testului HbA1C din ultimul an. Un rezultat al testului de 50 sau mai mic este suficient pentru a putea începe tratamentul fără probleme.

Dacă am afecțiune parodontală, pot fi tratat?

Mulți dintre pacienții noștri se pot confrunta cu probleme parodontale care pot fi însă tratate. Vă încurajăm să veniți la o evaluare clinică gratuită, unde medicii noștri vor putea analiza situația dumneavoastră și vă vor oferi sfaturi cu privire la tratamentul adecvat.

Trebuie să mă las de fumat?

Renunțarea la fumat înainte, în timpul și după intervențiile chirugicale intra-orale sunt necesare și de dorit. Fumatul afectează oxigenarea țesutului în curs de vindecare din cauza cantității prea mari a monoxidului de carbon din fumul de țigară pentru hemoglobină. Aceasta poate încetini vindecarea și poate afecta funcționarea celulelor organismului. Din acest motiv, recomandăm tuturor pacienților să nu fumeze. În plus, dacă veți continua să fumați după intervenția chirurgicală, garanțiile noastre nu vor fi valabile.

Cât durează operația?

Durata operației este de 120 de minute aproximativ pentru maxilar sau mandibulă, pentru o singură arcadă și 180 de minute pentru ambele arcade. Este important să rețineți că durata exactă poate varia în funcție de complexitatea cazului și de necesitățile individuale ale pacientului. În timpul evaluării clinice gratuite, medicii noștri vor putea oferi o estimare mai precisă a timpului necesar pentru tratamentul dumneavoastră specific.

Doare procedura de implant?

Este normal să experimentați un ușor disconfort și sensibilitate în zona implantului după procedură. Totuși, echipa Dr. Petru se străduiește să facă intervenția cât mai confortabilă posibil pentru pacienți. Se vor utiliza analgezice și, în unele cazuri, tratamente de regenerare autolog care necesită recoltarea de sânge înaintea intervenției chirugicale. Folosirea factorilor de creștere celurală din sângele pacientului reduce riscul infalamției sitului chirugical și ajută la o vindecare mult mai rapidă. După intervenție, medicul vă va oferi instrucțiuni privind gestionarea disconfortului și veți primi medicamente analgezice adecvate pentru a vă ajuta să vă simțiți mai confortabil în timpul perioadei de recuperare.

Ce se întâmplă dacă implanturile sunt respinse?

În cazul în care apar complicații și implanturile sunt respinse în timpul perioadei de garanție biologică, sunteți acoperit de politica noastră de garanție. În această situație, veți beneficia de o intervenție chirurgicală suplimentară sau de revizuire a implantului, fără costuri suplimentare în limita perioadei de garanție specificate.
Este important să menționăm că respingerea implantului este un eveniment foarte rar, iar procedurile Dr. Petru sunt concepute și implementate în conformitate cu cele mai înalte standarde medicale pentru a minimiza riscurile asociate. Cu toate acestea, fiecare pacient și situație sunt unice, iar uneori există factori individuali care pot influența succesul implantului.

Pot să conduc după operație?

Nu, după o intervenție chirurgicală pentru implanturi dentare, vă recomandăm să evitați conducerea autovehiculului. Procedura implică administrarea de anestezie și utilizarea de medicamente care pot afecta capacitatea dumneavoastră de a conduce în siguranță.

Cronologia reabilitării

Săptămâna 1Evaluare clinică
Săptămâna 4Intervenție chirurgicală
Săptămâna 8Revizuire
Săptămâna 16Ajustare finală
Explorează soluția Sigur cu Fixo